De Stentor 3 februari 2004

Tankstation Hoogeveenseweg

van onze medewerker

3 FEBRUARI 2004 - MEPPEL - Miedema BV gaat een tankstation bouwen aan de Hoogeveenseweg in Meppel. Het station komt naast het bosje even voorbij het Diaconessenhuis. De daar huizende roekenkolonie hoeft dan ook niet te wijken voor de aanleg van het tankstation.

Exploitant Miedema uit Harderwijk was ook eigenaar van het tankstation aan de Rembrandtlaan in de Koedijkslanden, dat enige jaren geleden door brand werd verwoest. 

Met bijbehorende garageterreinen werd dat complex verkocht aan de gemeente en Woonconcept. Onderdeel van de overeenkomst was dat Miedema aan de Hoogeveenseweg een nieuw tankstation mocht bouwen. Grootste probleem daarbij lijken de roeken te worden. Door naast het bosje te bouwen, denkt het college het probleem van de wettelijke beschermde roeken te omzeilen. Het grootste probleem ontstaat wanneer roeken verjaagd worden en een andere plek gaan zoeken. Het tankstation wordt volgens het voorstel op natuurlijke wijze ingebed in het landschap. Het bijbehorende LPG-vulpunt wordt op 250 meter van de bebouwing aangelegd. 

Met dit tankstation komt er voor het eerst sinds jaren weer een benzinepomp aan de Hoogeveenseweg.