Tubantia 19 september 1999

Roek en larve veranderen sportcomplex in zandbak

Raph Schouten
 

EIBERGEN - Tien van de twaalf voetbalvelden van Sportclub Eibergen en SSSE dreigen te veranderen in een zandbak. Larven van de meikever vreten de graswortels weg, roeken wroeten in het afgestorven gras en eten de larven op.

Daardoor komen de zoden `los` op de velden te liggen. De kans op blessures in een wedstrijd neemt daardoor toe. Bij een sliding worden `happen` gras meegenomen.

Afgelopen zondag konden de twee voetbalclubs al niet terecht op het hoofdveld, het komend weekeinde moet wellicht een groot deel van het competitieprogramma worden geschrapt.

De gemeente Eibergen is ten einde raad. `We hebben bestrijdingsmiddelen gespoten, maar dat helpt niet. We hebben advies ingewonnen bij de Plantenziektekundige Dienst in Wageningen, de KNVB, een graszadenleverancier en de NOC/NSF maar ook daar komen we niet verder mee`, verzucht een ambtenaar. Ook bij buurman atletiekvereniging ASV hebben de larven en roeken toegeslagen; een groot deel van de grasbaan is aangetast. Vandaag is er spoedoverleg tussen de verenigingen en de gemeente Eibergen.

De consul beslist of en zo ja op welke velden het komend weekeinde de bal zal rollen. Enkele jaren geleden werd het sportpark ook getroffen door een larven- en roekenplaag. Toen waren de problemen echter minder groot dan nu. vrijdag 28 januari 2000

Bericht afkomstig van:
http://www.zwolsecourant.nl