Artikel uit Tubantia 26-02-2002

Roeken tergen wethouder

HAAKSBERGEN - Wethouder Wim Roetenberg is de laatste dagen een veelgeplaagd man. Hij heeft geen rustig moment meer in zijn werkkamer in het oude, historische deel van het gemeentehuis. Roetenberg is tijdens gesprekken soms nauwelijks verstaanbaar door protesterend gekrijs. En als hij achter zijn bureau zit, moet hij een paraplu opzetten om zich te beschermen tegen vallende uitingen van ongenoegen. 

Nee, wethouder Roetenberg heeft het dit keer niet aan de stok met politieke tegenstanders. Wel met gevleugelde. Wat is het geval? In het plafond van de werkkamer van Roetenberg zit een rooster dat is aangesloten op een ventilatiekanaal, dat rechtstreeks in verbinding met de buitenlucht staat. Begin vorige week zat er plotseling een vogel in het kanaal. Het dier wist er niet meer op eigen kracht uit te komen. Gemeentebode Johan Roelink opende daarom het rooster om de vogel te bevrijden. Groot was zijn verbazing dat er een flinke roek in het kanaal zat. Omdat de vogel ogenschijnlijk niks mankeerde, werd hij onmiddellijk weer losgelaten. 

Maar twee dagen later was het weer raak. Opnieuw werd Roetenberg 'verrast' door een roek in het ventilatiekanaal. En opnieuw werd het dier door de bode uit zijn benarde positie bevrijd. De vraag is of het beide keren om dezelfde vogel ging en of het een protestactie is tegen het besluit de komende weken de roeken op hun nestplaatsen te verstoren?..